Zoekt u goede improvisators om een workshop te geven of uw evenement te presenteren?
Kijk dan verder op deze website en neem contact met ons op.


Helaas, deze workshop is al geweest. Hou de website in de gaten voor nieuwe workshops. 

The Long Story

Stel je gaat naar het theater en je ziet een avondvullende voorstelling met een boeiend en diepgaand verhaal. Het vreemde is echter dat deze voorstelling nooit eerder is opgevoerd, de voorstelling is namelijk volledig geïmproviseerd. Dit lijkt misschien een utopie, maar dit is wel degelijk mogelijk. HOOX heeft een techniek ontwikkeld, gebaseerd op bestaande verhaalstructuren, om volledig geïmproviseerd tot een lang verhaal te komen. Deze techniek is veelvoudig uitgeprobeerd, met en zonder publiek, en is zo doorontwikkeld tot een vaststaande longform improvisatie. HOOX wilt nu graag deze techniek doorgeven aan andere improvisatie acteurs en organiseert daarvoor een workshop. Deze workshop vindt plaats op 14 januari in Tilburg.


Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop werken we toe naar het uitvoeren van de Long Story improvisatie. We beginnen met een aantal eenvoudige improvisatie opdrachten, zodat alle deelnemers elkaar leren kennen en om kennis te maken met ieders speelstijl. Daarna duiken we de theorie in, The long story kent (minimaal zeven) verschillende vaststaande fases en elke fase heeft zijn eigen functie. Deze longform is gebaseerd op een verhaalstructuur die veelvuldig wordt toegepast binnen de literatuur, het theater en de filmwereld. Vervolgens gaan we aan de slag met de verschillende fases. De aanpak van HOOX is hands-on, daarmee bedoelen we dat we geloven dat je vooral iets leert door het te doen. We gaan dus veel scenes spelen, die kort bespreken en weer verder met spelen. Zodra we alle fases hebben geoefend, gaan we verder met het echte werk: het spelen van The long story. De eerste keer dat de deelnemers de longform spelen onderbreken we nog kort na elke fase. We sluiten af met een volwaardige The Long Story, namelijk zonder onderbrekingen, zoals je het ook op een podium zou doen.

Na de workshop ken je de techniek van The long story en kun je die toepassen binnen je eigen vereniging of collectief. 

Voor wie

In principe kan iedereen deelnemen aan deze workshop. Het enige wat we wel verwachten van onze deelnemers is dat ze bekend zijn met de basis van improvisatie acteren. We denken dat deze workshop vooral interessant is voor spelers en regisseurs die hun toolkit aan improvisatie technieken willen uitbreiden. Dus ben je een student aan een theateracademie, een fanatiek theatersporter of een regisseur en ben je op zoek naar beheersing van nieuwe improvisatietechnieken dan is deze workshop interessant voor jou.

Praktische informatie 

  • Datum en tijden: de workshop vindt plaats op zondag 14 januari 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Locatie: voor deze workshop kunnen we gebruik maken van de danszaal van Cultuurhuis Monopole in het centrum van Tilburg, deze mooie locatie is gelegen op loopafstand van het centraal station Tilburg. Het adres is Langestraat 13 te Tilburg.

 

  • Kosten: de kosten per deelnemer zijn 90,- euro, deze prijs is inclusief BTW, een uitgebreide lunch,  koffie en thee. Bij deelname aan de workshop ontvang je een week voor aanvang van de workshop van HOOX een factuur.
  •  Eten en drinken: HOOX verzorgt tijdens de workshop een uitgebreide lunch, voor koffie en thee wordt gezorgd. Wel raden we aan om een flesje water mee te nemen om iets te drinken tijdens de workshop. We nemen voor aanvang van de workshop contact op met alle deelnemers om te vragen of je ergens allergisch of intolerant voor bent zodat iedereen van de lunch kan genieten. Na afloop van de workshop is er tijd voor een borrel, mocht daar behoefte aan zijn, deze is echter wel voor eigen kosten.
  • Aantal deelnemers: het maximum aantal deelnemers aan de workshop is 15 personen, bij minder dan 6 deelnemers gaat de workshop niet door. Mocht de cursus niet doorgaan en je hebt jezelf al wel ingeschreven, ontvang je van ons 10 dagen voor aanvang van de workshop bericht dat het niet doorgaat. 
  • Hand-out: na afloop van de workshop krijgen alle deelnemers een hand-out met daarin alle informatie over de verschillende fases, aangevuld met tips, tricks en mogelijke valkuilen.

Ben je geïnteresseerd?  Aarzel dan niet langer en vul het onderstaande inschrijfformulier in en verzeker je van een plek binnen deze bijzondere workshop.


Ben je nog niet helemaal overtuigd of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met ons door middel van onderstaand contactformulier en we zullen snel je vragen beantwoorden.