Het naleven van de Corona-maatregelen is lastig maar wel noodzakelijk...
Wilt u op een vriendelijke manier aandacht vragen voor de nieuwe regels binnen uw organisatie? Schakel dan de Anderhalve-Meter-Beter-Weters in


De Vloer Op 

Misschien ken je het wel van tv: De vloer op. Dit is een programma waarin bekende acteurs een situatie uitspelen die is gegeven door een regisseur. De spelers improviseren ter plekke de scene en krijgen hier en daar aanwijzingen van de regisseur. Dit is al erg boeiend om te zien maar nog veel interessanter om zelf te spelen. Bij een De Vloer Op scene ben je minder energie kwijt aan het definiëren van het wie, wat en waar, en kun je meer aandacht besteden aan overtuigend spel. Dat maakt De Vloer Op zo geschikt om daadwerkelijk diepgaande scenes voort te brengen. Dit hoeft niet te betekenen dat er niet gelachen mag worden, integendeel, De Vloer Op scenes zijn vaak erg leuk en grappig. Wel gaan ze vaak verder dan de snelle vondsten van bijvoorbeeld de Lama's.

HOOX heeft veel ervaring met het spelen en verzinnen van De Vloer Op scenes, met deze workshop willen we deze kennis graag met je delen.

Inhoud van de workshop

In de workshop staat lekker spelen centraal, we gaan niet veel tijd besteden aan theorie of nabespreken van de scenes. We beginnen met een aantal eenvoudige improvisatie opdrachten, zodat alle deelnemers elkaar en elkaars speelstijl leren kennen. Na een korte uitleg gaan we aan de slag, je krijgt per twee- of drietal een situatie waarin de wie, wat en waar worden gegeven. Er wordt snel een basisdecor neergezet en er worden attributen uitgekozen. De scene wordt uitgespeeld met sidecoaching van HOOX. Na elke scene geven we kort wat feedback en dan komt de volgende scene. Halverwege de workshopmiddag is er een pauze waarin we iets eten en drinken. Tijdens de pauze kunnen spelers zelf een situatie bedenken.

Na de pauze is het de beurt aan de spelers: zij mogen hun zelf verzonnen situatie als opdracht geven aan de medespelers. De speler die de situatie geeft is regisseur van de scene en geeft dan ook sidecoaching als dat nodig is. Na elke scene geven we weer kort feedback. Aan het eind van de middag is er tijd om nog iets te drinken en na te praten.

Na de workshop heb je lekker gespeeld en ken je de techniek van De Vloer Op. Deze kun je toepassen binnen je eigen vereniging of collectief. Daarnaast heb je een hele voorraad aan De Vloer Op situaties.

Voor wie

In principe kan iedereen deelnemen aan deze workshop. Het enige wat we verwachten van onze deelnemers is dat ze bekend zijn met de basis van improvisatie-acteren. We denken dat deze workshop vooral interessant is voor spelers die graag improviseren en van diepgaand spel houden. Dus ben je op zoek naar beheersing van nieuwe improvisatietechnieken, of heb je weer eens zin om lekker te spelen, dan is deze workshop interessant voor jou.

Praktische informatie:

Om redenen die iedereen wel kent en begrijpt. hebben we voor deze workshops een pauze ingelast. Wel willen we graag weten of je interesse hebt in in de workshop. Dus als je wil, mag je jezelf altijd inschrijven, dan nemen we contact met je op zodra we weer aan de slag gaan.

  • Kosten: de kosten per deelnemer zijn 30,- euro. Deze prijs is inclusief BTW, koffie, thee, fris en snacks. Bij deelname aan de workshop ontvang je een week voor aanvang van de workshop een factuur, deze kun je betalen maar je kunt het bedrag ook contant meenemen of pinnen op de dag van de workshop. 
  • Aantal deelnemers: het maximum aantal deelnemers aan de workshop is 16 personen, bij minder dan 6 deelnemers gaat de workshop niet door. Mocht de cursus niet doorgaan en je hebt jezelf al wel ingeschreven, ontvang je van ons 3 dagen voor aanvang van de workshop hierover bericht.

Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan niet langer en vul het onderstaande inschrijfformulier in en verzeker je van een plek binnen deze bijzondere workshop.

Ben je nog niet helemaal overtuigd of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier en we zullen je vragen zo snel mogelijk beantwoorden. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram