Koop nu je tickets voor Festival Mundial op 23 en 24 juni in Tilburg en doe mee aan de KWISNIEDAKKETWISKWIS!
Test je kennis tegen een andere bezoeker met deze feel good quiz!Helaas, deze workshop is al geweest. Houd deze pagina in de gaten voor actueel aanbod.

De Vloer Op 

Misschien kent u het wel van tv: De vloer op, dit is een programma waarin bekende acteurs een situatie uitspelen die is gegeven door een regisseur. De spelers improviseren ter plekke de scene en krijgen hier en daar aanwijzingen van de regisseur. Dit is al erg boeiend om te zien maar nog veel interessanter om zelf te spelen. Bij een De Vloer Op scene ben je minder energie kwijt aan het definiëren van het wie, wat en waar, en kun je meer aandacht besteden aan overtuigend spel. Dat maakt De Vloer Op zo geschikt om daadwerkelijk diepgaande scenes voort te brengen. Dit hoeft niet te betekenen dat er niet gelachen mag worden, integendeel, De Vloer Op scenes zijn vaak erg leuk en grappig scenes, maar wel gaan ze vaak verder dan de snelle vondsten van bijvoorbeeld de Lama's.

HOOX heeft erg veel ervaring met het spelen en verzinnen van De Vloer Op scenes, met deze workshop willen we deze kennis graag delen met je.


Inhoud van de workshop

In de workshop staat lekker spelen centraal, we gaan niet veel tijd besteden aan theorie of nabespreken van de scenes. We beginnen met een aantal eenvoudige improvisatie opdrachten, zodat alle deelnemers elkaar leren kennen en om kennis te maken met ieders speelstijl. Na een korte uitleg gaan we aan de slag, jullie krijgen per twee- of drietal een situatie waarin de wie, wat en waar worden gegeven. Er wordt snel een basisdecor neergezet en attributen uitgekozen. De scene wordt uitgespeeld met side coaching van HOOX. Al de situaties hebben wij verzonnen en zijn al een keer gespeeld door ons. Na elke scene geven we kort wat feedback en dan komt de volgende scene. Ongeveer op de helft van de workshopmiddag is er een pauze waarin we iets eten en drinken. Tijdens de pauze kunnen spelers zelf een situatie bedenken.

Na de pauze is het de beurt aan de spelers: zij mogen hun zelf verzonnen situatie als opdracht geven aan de medespelers. De speler die de situatie geeft is regisseur van de scene en geeft dan ook side coaching als dat nodig is. Na elke scene geven we weer kort feedback. Aan het eind van de middag is het tijd om nog iets te drinken en na te praten.

Na de workshop heb je lekker gespeeld en ken je de techniek van De Vloer Op en kun je die toepassen binnen je eigen vereniging of collectief. Daarnaast heb je een hele voorraad aan De Vloer Op situaties.

Voor wie

In principe kan iedereen deelnemen aan deze workshop. Het enige wat we wel verwachten van onze deelnemers is dat ze bekend zijn met de basis van improvisatie acteren. We denken dat deze workshop vooral interessant is voor spelers die graag improviseren maar wel van diepgaand spel houden. Dus ben je een student aan een theateracademie, een fanatiek theatersporter of een regisseur en ben je op zoek naar beheersing van nieuwe improvisatietechnieken, of heb je weer eens zin om lekker te spelen, dan is deze workshop interessant voor jou.

Praktische informatie 

  • Datum en tijden: de workshop vindt plaats op zondag 27 mei 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur.
  • Locatie: voor deze workshop maken we gebruik van de danszaal van Cultuurhuis Monopole in het centrum van Tilburg, deze mooie locatie is gelegen op loopafstand van het centraal station Tilburg. Het adres is Langestraat 13 te Tilburg.

 

 

  • Kosten: de kosten per deelnemer zijn 30,- euro, deze prijs is inclusief BTW,   koffie, thee, fris en snacks. Bij deelname aan de workshop ontvang je een week voor aanvang van de workshop van HOOX een factuur.
  • Aantal deelnemers: het maximum aantal deelnemers aan de workshop is 12 personen, bij minder dan 6 deelnemers gaat de workshop niet door. Mocht de cursus niet doorgaan en je hebt jezelf al wel ingeschreven, ontvang je van ons 3 dagen voor aanvang van de workshop bericht dat het niet doorgaat.
  • Hand-out: aan het eind van de workshop krijg je een hand-out met daarin korte informatie over De Vloer Op, maar bovenal een lijst van al onze situaties.
  • NB: deze workshop wordt alleen gegeven door Roel Kox, want Cefas is op 27 mei bezig met een andere HOOX activiteit.

Ben je geïnteresseerd?  Aarzel dan niet langer en vul het onderstaande inschrijfformulier in en verzeker je van een plek binnen deze bijzondere workshop.Ben je nog niet helemaal overtuigd of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met ons door middel van onderstaand contactformulier en we zullen je vragen zo snel mogelijk beantwoorden.