Het naleven van de Corona-maatregelen is lastig maar wel noodzakelijk...
Wilt u op een vriendelijke manier aandacht vragen voor de nieuwe regels binnen uw organisatie? Schakel dan de Anderhalve-Meter-Beter-Weters in

De 3 Pijlers van improvisatie 

Hoox Improvicatie gaat voorzichtig aan in post-corona modus. We hebben met z’n alle flink stilgezeten dus nu is het zaak die impro-spiertjes weer eens lekker op te rekken en flexen.  

Daarom pakt Hoox eens lekker terug naar de basis!

Wat gaan we doen?

De 3 pijlers: Basics
HOOX Improvicatie bied een driedelige workshop aan voor nieuwsgierige beginners. Als je nog nooit geïmproviseerd hebt maar altijd wel gefascineerd bent door deze geweldige tak van theater, dan is deze workshop je beste ingang! Schrijf je in voor De 3 Pijlers Basics

De 3 pijlers: Back to Basics:
HOOX bied een driedelige workshop aan voor (ver)gevorderde improvisatoren, die weer lekker aan de slag willen en misschien wat nieuws willen leren. Schrijf je in voor De 3 Pijlers back to basic

Volgens onze filosofie zijn er drie belangrijke pijlers zonder wie improvisatietheater zelfs met de beste bedoelingen, nooit lekker uit de  verf komt.

Eerste Pijler: Accepteren. (13 Maart)

“We zijn voorzichtige, achterdochtige dieren.  Nou, niet als je behoort tot de improvisauriër”.

Wat het tegenovergestelde is van blokkeren. Het is een redelijk tegennatuurlijk fenomeen om op alles “Ja” te zeggen. Tijdens deze workshop ligt de nadruk op dit lastige onderdeel van improvisatietheater. Een duidelijke uitleg wordt gecombineerd met lekker veel spel.

Tweede Pijler: Definiëren. (20 Maart)

“  We hebben niks en zo lang we niet zeggen wat we niet hebben wordt niks, nooit alles ”.

Wil de improvisator het publiek mee kunnen nemen in de wereld die geschapen wordt, zal  de improvisator het publiek moeten voorzien van de nodige informatie. Wie ben ik? wie is zij? waar zijn wij? en wat houdt ik hier in mijn hand? Middels verscheidenen mime technieken, en veel spel, ontdekken we samen de kunst van het fysiek en verbaal duiden en definiëren.

Derde Pijler: Belangrijk maken. (27 Maart)

“  Wat niet van belang is, is niet de moeite van het spelen waard. Gelukkig is alles van belang!”.

Niemand verteld je op voorhand waar het over gaat, dus om te bepalen waar het over gaat. Moet er iets opmerkelijk genoeg zijn om als onderwerp te fungeren. Maar wat is nou een geschikt onderwerp? …nou, alles dus. Tijdens deze derde workshop kijken we naar het belang van belang, hoe vertel je een verhaal? En kan een verhaal gaan over een pluisje onder de kast?

Elke workshop duurt twee keer anderhalf uur met een pauze daar tussen van ongeveer vijftien minuten. Tijdens de pauze is er koffie en thee en een versnapering, maar voor de grote eter, is het aan te raden een boterhammetje mee te nemen.

Nog even alles op een rijtje:

Data: 13, 20 & 27 Maart 2022 
Duur 3 pijlers Basics: 3 uur (exclusief pauze van 15 minuten).
Duur 3 pijlers Back to Basics: 3 uur (exclusief pauze van 15 minuten)
Elke workshop kost per persoon €35,00 maar als je alle drie de workshops volgt
betaal je voor de laatste sessie (27 maart) maar €25,00!

Bij voldoende interesse (minimaal 6 spelers) worden exacte tijden en locatie doorgegeven.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram